Driftstatus:

Apoteksgruppen & Kronans Apotek accepterar digitalt ID-kort

2023-09-04

Fler och fler företag börjar acceptera vårt digitala ID-kort.

apotek_idkort

Med över 850 000 användare väljer allt fler företag att acceptera det digitala ID-kortet från BankID. Postnord och DHL är igång sedan innan sommaren och nu informerar även Apoteksgruppen och Kronans Apotek att de godkänner ID-kortet som identifiering.

Det innebär att du nu kan hämta ut receptbelagd medicin eller förbeställda varor med ditt digitala ID-kort på samtliga apotek hos Apoteksgruppen och Kronans Apotek i Sverige.

Fler än 850 000 användare
Digitalt ID-kort från BankID lanserades innan sommaren och har redan aktiverats av över 850 000 användare. Det är ett nytt sätt att identifiera sig i fysiska miljöer och underlättar för användare som bara har mobilen med sig.

Hög säkerhet
ID-kortet är utformat med säkerhetsdetaljer och kopieringsskydd för att göra det enkelt att kontrollera och validera ett digitalt ID-kort på rätt sätt. När du trycker på skärmen blir bilden suddig där du trycker och det hörs ett ljud. Ljudet låter olika beroende på hur långa tryck som görs. Med hjälp av detta kan den som kontrollerar säkerställa att det digitala ID-kortet är aktivt, och inte exempelvis en falsk stillbild.

Ålderskontroll
Ett digitalt ID-kort är ett säkert sätt att kontrollera en persons ålder som exempelvis ska handla ålderskontrollerade varor, som exempelvis energidryck eller alkoholhaltiga drycker.

Fler och fler accepterar digitalt ID-kort
Det är allt fler företag som tar initiativet att acceptera digitalt ID-kort. I de flesta fall räcker en visuell kontroll, vilket är jämförbart med att kontrollera en fysisk id-handling. Ditt företag kan börja acceptera digitalt ID-kort med visuell kontroll redan idag. För visuell kontroll behövs ingen teknisk implementation.

Kom igång med digitalt ID-kort
Vill ditt företag börja använda visuell kontroll? Kolla in filmen och läs mer om hur du kommer igång.

Fler nyheter