Driftstatus:

BankID och Bluetooth®

För att kunna skydda dig bättre när du skaffar nytt eller flyttar BankID till en ny mobil behöver du ha Bluetooth® påslaget både på den gamla och nya mobilen.

man-avslappnad-soffa

Både för flytt och nytt

Om du redan har ett Mobilt BankID kan du skaffa ett nytt till en annan mobil via bankens app. För att göra det behöver du använda Bluetooth®. Du kan också flytta ditt BankID till en ny mobil via bankens app, och då behöver du också använda Bluetooth®. Funktionen slås på i mobilens inställningar och måste vara påslagen på båda mobilerna. I Android behöver du slå på funktionen ’Enheter i närheten’ under Bluetooth® i Inställningar.

Skydd mot distansbedrägerier

Bluetooth® används för att säkerställa att din gamla och nya enhet befinner sig på samma plats. Det är en säkerhetsåtgärd för att skydda dig mot distansbedrägerier. Kopplingen mellan mobilerna används bara under tiden du skaffar nytt eller flyttar ditt BankID, sedan kan du stänga av funktionen om du vill.

Vår högsta prioritet är att hålla BankID säkert och vi uppdaterar och förbättrar kontinuerligt tjänsten för att motverka bedrägerier och möta nya säkerhetshot.

Mer om BankID