Driftstatus:

Beskrivande texter ökar säkerheten

Lägg in egna texter i flödet och öka tydligheten för dina kunder. Det blir enklare för kunden att förstå varför hen identifierar sig eller vad hen skriver under, och lättare att upptäcka om något inte stämmer.

tjej-mobil-jeansskjorta

Tydlig text skyddar kunden

Du väljer om och när du vill lägga in texter i flödet, och skriver texten själv. Tydliga texter ger kunden en bra förståelse för vad som händer, men också en bättre chans att se om något inte stämmer, så att hen kan undvika bedrägeriförsök.

  • Gör det tydligare för kunderna.

  • Ta en aktiv roll i att öka tryggheten.

  • Gör det enklare att upptäcka bedrägeriförsök.

Tips för bra texter

  1. Informera bara om avsikten med identifieringen eller vad kunden skriver under. Annan information passar bättre på andra ställen och i andra sammanhang.

  2. Om du använder olika texter för olika situationer, ha gärna en struktur som kunden känner igen. Då blir det lättare att förstå, och lättare att se om något inte stämmer.

  3. Skriv kortfattat och tydligt. Tänk på att texten visas i ett flöde som många tar sig igenom snabbt.

  4. För identifiering behöver du skriva texten så att den passar in efter den fasta rubriken ”Min avsikt:”.

Riktlinjer

Texterna ska öka tydligheten och göra det säkrare för kunderna. Ytorna får inte användas för marknadsföring, försäljning eller annan information, utom säkerhetsrelaterad information kopplad till identifieringen eller underskriften.

Kom igång med beskrivande texter

Du som har avtal om BankID kan börja använda beskrivande texter direkt. Be dina tekniker eller din integratör att hjälpa dig för att få texterna på plats i de flöden du vill.

Tekniska anvisningar finns vår tekniska guide

Priser

Avtal om BankID tecknas via en av de banker som säljer BankID eller via en integratör. Det innebär att prissättningen kan variera. Prata med din avtalspart för att få reda på vad som gäller för ditt företag.

Anslut ditt företag

Har ditt företag inte BankID än? Anslut ditt företag och få säker digital identifiering och underskrift i alla dina kanaler.

Mer information

BankID ger många möjligheter

Visste du att BankID kan användas på många olika ställen i ditt företag, från webb och app till chatt, telefon och till och med i fysiska lokaler?

Dessutom uppdateras BankID löpande med nya funktioner och skydd. Uppdatera alltid till den senaste versionen så får du det bästa skyddet och möjlighet att använda nya funktioner.

Läs mer om vad vi erbjuder

Nyheter från oss