Antal användare:

8 miljoner

Antal användningstillfällen dagligen:

11 miljoner

Antal användningstillfällen årligen:

Över 4 miljarder

Presskontakt

Representanter från media är välkomna att kontakt oss via telefon eller e-post. Vi svarar mellan kl 7.00 och 22.00 på telefonnummer 042-252274. Epost bevakas mellan kl 8.30 och 17 vardagar.

Om BankID

BankID är den marknadsledande tjänsten för säker elektronisk identifiering. Alla privatpersoner som har svenskt personnummer kan skaffa BankID genom sin bank. I dag använder 8 miljoner svenskar BankID för att göra transaktioner och legitimera sig över internet hos banker, myndigheter, t.ex. Skatteverket, Försäkringskassan och CSN, kommuner och företag.

Antalet användningstillfällen beräknas i år överstiga 4 miljarder. I stort sett alla svenska banker, myndigheter och företag som tillåter elektronisk identifiering använder BankID i sina tjänster för att göra det enkelt, tryggt och säkert för sina kunder.

Några korta fakta

  • 97,5% av alla svenskar i åldern 21 - 50 år har BankID.
  • 94% av alla BankID-användare har Mobilt BankID.
  • De banker som utfärdar BankID idag är Danske Bank, ICA Banken, Handelsbanken, Länsförsäkringar Bank, Nordea, SEB, Skandiabanken, Sparbanken Syd, Swedbank och Ålandsbanken.
  • BankID finns som Mobilt BankID, BankID på kort och BankID på fil och är en elektronisk ID-handling likvärdig med pass, körkort och andra fysiska legitimationshandlingar.

Historik

Finansiell ID-Teknik BID AB som står bakom BankID bildades år 2002 sedan de flesta av Sverige största banker bildat ett konsortium med syfte att utveckla en infrastruktur för e-legitimationer. Den första versionen av BankID utfärdades 2003 och Mobilt BankID lanserades 2010. I takt med utvecklingen av appar och mobilanvändning har användandet stadigt ökat och BankID är i dag den i särklass största tjänsten för e-legitimering i Sverige.

Länkar

Statistik
Nyheter

Malin Wemnell

Presskontakt

Ladda ner bilder