Driftstatus:

Digital identifiering

Med snabb och säker digital identifiering kan ditt företag digitalisera processer, effektivisera arbetet och öka kundnöjdheten.

På köpet får du våra 20 års erfarenhet, resultatet av vårt gedigna säkerhetsarbete och det höga förtroende vi har hos svenska folket.

man-avslappnad-soffa

Tryggt för både företaget och kunderna

  • En tjänst dina kunder känner till och litar på.

  • 99,99 % upptid.

  • Samma giltighet som en fysisk identifiering.

  • Realtidskontroll och ett intyg för varje genomförd identifiering.

Ha koll på vem du gör affärer med

Med BankID kan dina kunder identifiera sig i dina olika kanaler och flöden så att du alltid vet att du har kontakt med rätt person. Varje gång en kund använder BankID görs flera kontroller i realtid för att säkerställa att allt stämmer. När en identifiering genomförs får du ett identifieringsintyg.

BankID i olika kanaler

Identifiering med BankID kan användas i ditt företags digitala kanaler och flöden, eller som en digital lösning i fysiska miljöer. Personen som identifierar sig behöver inte vara kund hos er, utan det räcker med att hen har ett BankID.

Kanske behöver du identifiera personer för att ge tillgång till en lokal, eller personer som vill bli nya kunder online? Möjligheterna är många. Några vanliga exempel på platser BankID används är webbplatser, appar, telefoni, chatt, lokaler och butiker.

Läs mer om vad vi erbjuder

HonestBox håller handeln öppen dygnet

Genom att använda BankID för identifiering av kunderna vid in- och utgång i obemannade butiker kan fler butiker ha öppet även efter att personalen har gått hem.

bid-honestbox_webb

Välkänt med högt förtroende

Digitaliseringen ger många bra möjligheter och för delar av vårt samhälle närmare varandra. Samtidigt kräver digitala kundrelationer mycket hög säkerhet, både för att skydda företaget och kunden. Där är BankID en tjänst som dina kunder känner till och kan lita på. De allra flesta vuxna svenskar använder BankID och vi har högt förtroende. Ett förtroende vi är stolta och tacksamma för. Och noga med att förvalta.

Säkerhet för ditt företag

Vårt viktigaste uppdrag är att hålla BankID säkert och pålitligt, för både företag och privatpersoner. Vi arbetar proaktivt med säkerheten genom effektiva rutiner, oberoende granskningar och kontinuerliga förbättringar. Du kan vara trygg med BankID i ditt företag.

Genom vår höga säkerhet skyddar du inte bara dina kunder utan också ditt företags anseende och förtroendekapital. Samtidigt sänker du risken för höga bedrägerirelaterade kostnader för hantering, ersättning, tappade kunder med mera.

BankID uppdateras löpande. Se till att alltid ha den senaste versionen av BankID för att få tillgång till nya skydd och funktioner.

Tillval för ökad säkerhet

Det här är BankID

BankID är en tjänst med många möjligheter som ditt företag kan använda i olika tjänster och kanaler. Ditt företag kan använda identifiering och underskrift samt vårt digitala ID-kort och flera andra funktioner. Vilka delar ditt företag använder är upp till dig, och du kan ändra dig längs vägen.

Du tecknar avtal om BankID med en bank eller en återförsäljare. Både priser och innehåll i avtalen kan variera.

Nyheter från oss