Driftstatus:

Tryggt och smart företagande

Identifiera kunder i dina digitala kanaler, butiker eller andra lokaler. Få digitala underskrifter lika giltiga som fysiska.

  • Sänk risker

  • Effektivisera processer

  • Öka kundnöjdheten

Kvinna_mote_1400x930

En tjänst – Många möjligheter

BankID är en tjänst med flera möjligheter. Vilka delar du använder och i vilka kanaler, är upp till dig och du kan ändra dig längs vägen. Under tiden förbättrar vi och lägger till nytt för att möta kommande behov och skydda mot framtida hot. Ditt företag får nytta av våra 20 års erfarenhet och expertis, vårt gedigna säkerhetsarbete och det höga förtroende vi har hos svenska folket.

Effektivisera ditt företag

Sverige har hög digital mognad och affärsmöjligheterna det medför är många. Med digitala processer kan företag öka både effektiviteten och kundnöjdheten. Digital identifiering och underskrift skapar möjligheten till säkra affärer med snabba, effektiva processer och avslut.

BankID i olika kanaler

Du kan använda BankID på de flesta ställen; på webben, i företagets app, i er chatt, i telefon och till och med i fysiska lokaler. Snabbt, effektivt, smidigt och dessutom tryggt för både företag och kunder.

Mångdubblad onlineförsäljning och ökad nöjdhet hos Cervera

På bara 18 månader ökade Cerveras onlineförsäljning markant, från 92 miljoner till 500 miljoner. Orsakerna är den förbättrade kundupplevelsen och en ökad kundkännedom. Efter implementeringen av BankID ökade antal köp som var inloggade från 40 procent till 70 procent på kort tid.

cervera_mobil_hemsida

Om tjänsten

Tillval för ökad säkerhet

HonestBox har butiker öppna dygnet runt

Sedan 2015 har HonestBox hjälpt butikskedjor att starta upp obemannade butiker, hybridbutiker och varuautomater. Med deras lösning kan fysiska butiker konkurrera med e-handeln genom att kunderna kan handla även när personalen har gått hem.

bid-honestbox_webb

Så fungerar det

För att börja använda BankID i ditt företag behöver du teckna ett avtal med en av de anslutna bankerna. Banken kommer sedan ge dig det tekniska certifikat du behöver för att BankID ska fungera i dina kanaler. När avtal och certifikat finns gör du en teknisk implementation, antingen med din egen personal eller med hjälp av en integratör. Om du kommer använda en integratör kan du ha möjlighet att teckna avtalet via dem.

Vad kostar det?

Prissättningen är upp till den bank eller integratör du har avtal med. Därför kan både priser och vad som ingår i avtalet variera. Vilka delar av vår plattform du vill använda bestämmer du själv. Du kan ändra dig längs vägen och lägga till eller ta bort. Kontrollera alltid med din avtalspart innan du börjar använda en ny funktion, så att du vet hur det påverkar dina kostnader.

Nyheter från oss