Driftstatus:

Så fungerar BankID

Med BankID kan du identifiera dig hos både företag och myndigheter, logga in i e-tjänster och skriva under avtal.

BankID är ett vanligt sätt att identifiera sig i digitala miljöer. Du slipper skapa konton med lösenord hos olika aktörer, och kan istället använda samma säkra lösning hos alla. Som att visa upp en legitmation, fast digitalt.

Skaffa BankID

Skaffa Sveriges vanligaste e-legitimation du också. Du får en smidig lösning som kan användas hos tusentals företag och myndigheter. Du kan också känna dig trygg med att din identitet är i säkra händer och att vi alltid värnar om din integritet.

Så här skaffar du BankID

Mobilt BankID populärast

De allra flesta väljer Mobilt BankID. Det är praktiskt eftersom många ofta har mobilen med sig. Det fungerar också bra på surfplatta.

Du använder BankID-appen för att identifiera dig. Antligen med en säkerhetskod, eller med ansiktsigenkänning eller fingeravtryck, beroende på vad din mobiltelefon har stöd för och vad du själv föredrar.

Du kan ha Mobilt BankID på flera enheter. Det kan vara smidigt att ha ett extra om du skulle bli av med en enhet och behöver spärra ett BankID.

Vi säkrar din identitet

Ditt BankID kan likställas med ett pass eller annan legitimation, och du kan både både identifiera dig och skriva under avtal med det.

Därför är det också viktigt att BankID är riktigt säkert, så att ingen annan kan ta din identitet och till exempel skriva under avtal eller ta lån i ditt namn. För att säkra din identitet behövs en ursprungsidentifiering när du skaffar BankID första gången. Det steget gör du genom att legitmera dig på ditt bankkontor, ofta i samband med att du blir kund. Tack vare det kan vi säkra din identitet framöver.

När du har ett BankID kan du sedan skaffa ett nytt med det befintliga. Då kan du enkelt skaffa ett nytt innan det första går ut, eller om du vill ha flera.

Nyheter