Driftstatus:

Om BankID

Med BankID kan du identifiera dig och skriva under hos tusentals företag och myndigheter online. I din BankID-app kan du också aktivera ett digitalt ID-kort.

glad_tjej_1400x930

Så fungerar BankID

BankID är ett vanligt sätt att identifiera sig i digitala miljöer. Du slipper skapa konton med lösenord hos olika aktörer, och kan istället använda samma säkra lösning hos alla. Som att visa upp en ID-handling, fast digitalt.

Mobilt BankID populärast

De allra flesta väljer Mobilt BankID. Det är praktiskt eftersom många ofta har mobilen med sig. Det fungerar också bra på surfplatta.

Du använder BankID-appen för att identifiera dig. Antingen med en säkerhetskod, eller med ansiktsigenkänning eller fingeravtryck, beroende på vad din mobiltelefon har stöd för och vad du själv föredrar.

Skaffa BankID

Skaffa Sveriges vanligaste e-legitimation du också. Du får en smidig lösning som kan användas hos flera tusentals företag och myndigheter. Du kan också känna dig trygg med att din identitet är i säkra händer och att vi alltid värnar om din integritet.

Mobil_hand_1_1400x930

Vi säkrar din identitet

Ditt BankID kan likställas med ett pass eller annan legitimation, och du kan både identifiera dig och skriva under avtal med det.

Därför är det också viktigt att BankID är riktigt säkert, så att ingen kan kapa din identitet och till exempel skriva under avtal eller ta lån i ditt namn. För att säkra din identitet behövs en grundidentifiering när du skaffar BankID första gången. Det steget gör du genom att identifiera dig på ditt bankkontor, ofta i samband med att du blir kund. Tack vare det kan vi säkra din identitet framöver.

Så fungerar QR-koden i BankID

QR-kod gör BankID säkrare. I filmen ser du hur det fungerar.