Driftstatus:

Ökad säkerhet när du skaffar nytt Mobilt BankID

2024-02-23

Nu kan du behöva aktivera din platsinformation samt slå på Bluetooth® när du skaffar nytt mobilt BankID.

bluetooth

I nya versionen (7.36) av BankID-appen har vi stärkt skyddet när du skaffar ett Mobilt BankID. Det innebär att du i vissa fall behöver tillåta platsinfo samt slå på Bluetooth® på båda telefonerna när du skaffar ett nytt BankID. Skyddet hjälper till att förhindra distansbedrägerier genom att säkerställa att din gamla och nya telefon befinner sig på samma plats.

Nu kan du behöva aktivera din platsinformation samt slå på Bluetooth® när du skaffar ett nytt mobilt BankID till en ny telefon. Det gör vi för att säkerställa att du befinner dig på samma ställe som din nya och gamla telefon, vilket minskar risken för distansbedrägerier. Bluetooth® och platstjänster måste vara påslaget under tiden ett nytt BankID skaffas. Därefter kan de stängas av.

Vi arbetar löpande med att utveckla och säkerställa att BankID är lika tryggt och säkert som det alltid varit. Påslagen Bluetooth® och aktivering av platstjänster är några av alla säkerhetsuppdateringar vi gör för att öka säkerheten.

–  Vårt viktigaste uppdrag är att säkerställa att BankID är en säker och tillgänglig e-legitimation. Kom ihåg att ditt BankID är din personliga ID-handling och bara ska användas av dig själv, precis som alla ID-handlingar. Använd alltid ditt BankID på ett säkert sätt och se till att bara du har kontroll över ditt BankID. Du ska ALDRIG ge någon annan tillgång till ditt BankID, säger Petter Dahl, e-legitimationsexpert.

 

Läs mer om Bluetooth® och platstjänster.

Läs mer om hur vi jobbar med säkerhet.

Fler nyheter