Driftstatus:

Enklare att använda digitalt ID-kort

2023-12-04

Med vår nya widget går det snabbare att använda det digitala ID-kortet.

widget

Över en miljon svenskar har nu skaffat digitalt ID-kort i BankID-appen och i senaste uppdateringen av appen kommer möjligheten att lägga till en widget för att öppna ID-kortet direkt från låst skärm på Iphone. En efterfrågad funktion som gör det ännu smidigare att använda ID-kortet.

–  Vi förbättrar våra tjänster hela tiden och nu lägger vi till en widget för BankID så att det går att öppna det digitala ID-kortet direkt från låst skärm på IPhone. Dessutom höjer vi styrkan på ljudet så det blir bättre för de som kontrollerar ID-kortet. Ljudet är ett av många säkerhetsskydd som är inbyggda i det digitala ID-kortet, säger e-legitimationsexperten Petter Dahl.

BankID fortsätter att förenkla vardagen för miljontals användare och varje dag skaffar 1000-tals personer digitalt ID-kort. Allt fler svenskar vill lämna plånboken hemma och från och med november måste numera väskan lämnas hemma vid större evenemang. Kunderna förväntar sig att de ska kunna använda sitt digitala ID-kort överallt. Det digitala ID-kortet är här för att stanna och vägen framåt är fortsatt utbildning för handlare om hur de ska kontrollera digitala ID-kort på ett korrekt sätt.

BankID widget

En widget är en genväg som du kan lägga till på din låsta skärm på din iPhone. Från vår widget kommer du direkt sidan där du identifierar dig för att visa digitalt ID-kort. Det gör det enklare, smidigare och snabbare att visa ditt digitala ID-kort.

Läs mer om hur du skaffar widgeten

Höjd ljudvolym för ID-kortet

En annan uppdatering som följer med i nya versionen av appen är att ljudet som hörs när någon kontrollerar det digitala ID-kortet får en högre volym.

- Vi fick feedback att det kunde vara svårt att höra ljudet om det var stökigt runt omkring och det har vi nu åtgärdat. Det ska alltid vara så enkelt som möjligt att göra en säker kontroll av identiteten, säger Petter Dahl.

widget-genvag

Dessutom: Genvägar från BankID-appen

I den nya versionen av BankID-appen har antal genvägar lags till. De ser du genom att trycka och hålla länge på app-ikonen för BankID. Då ser du genvägar till ”Skanna QR-kod, visa ID-kort eller visa min historik. Genvägarna kommer till en början bara att fungera på iPhone.

Fler nyheter