Driftstatus:

Testning

I testmiljön måste du använda ett BankID för test. Du kan skaffa ett genom att logga in på Demobanken med ditt vanliga BankID, eller med en personlig kod som du beställer på Demobanken.

Bra att veta

  • Undvik att använda produktionsdata i dina testsystem, eftersom ett BankID för test kan skapas för vilket personnummer som helst.

  • Det finns inga BankID för test i produktion. Ett vanligt BankID kan bara innehas av en verklig person med svenskt personnummer.

  • I testmiljön får du inte ett eget ”displayName”, utan ett förlitandepart certifikat för test med displayName = BankID test.

  • När du skapar ett BankID för test väljer du ett personnummer och ett namn. Vissa personnummer används av flera personer, vilket kan orsaka ”krascher” när flera personer utför tester samtidigt. Vi rekommenderar att du hämtar ett testpersonnummer via den här länken hos Skatteverket.

Certifikat för test

TLS certifikat för test.
(FPTestcert4_20230629.p12).

Ladda ner  
Kvinna_mote_1400x930

Konfigurera BankID för test

Så här gör du för att konfigurera BankID appen eller BankID säkerhetsprogram för test.

Man_lager_1400x930

Testa digitalt ID-kort

På Demobanken kan du bland annat testa underskriftstext och digitalt ID-kort. Logga in genom att identifiera dig med ditt BankID, eller med en kod som du beställer på sidan.

BID-society_faded

Demo och exempelkod

Demo för användarflöden samt länk till guidande exempelkod på Github.

Prenumera på vårt tekniska nyhetsbrev

Få information från oss om förändringar och uppdateringar av teknisk karaktär.

Fiskar_1400x930