Driftstatus:

Guider

Här hittar du ett flertal olika guider, som bland andra:

  • En teknisk integrationsguide för Förlitande Parter.

  • Goda exempel för de vanligaste flödena.

  • Regler för hur vårt varumärke får användas.

Utvecklare_1_1400x930

Våra guider

Tangentbord_mork_1400x930

Integrationsguide, API

Följ den här guiden för att implementera BankID i dina tjänster.

BID-society_faded

Demo och exempelkod

Demo för användarflöden samt länk till guidande exempelkod på Github.

Kvinna_ipad_kontor-1400x930

Skapa certifikat

Följ vår steg-för-steg guide för att skapa ditt FP-certifikat.

id-kort-lr

Digitalt ID-kort, API

Guide för verifiering av digitalt ID-kort från BankID.

Kvinna_papper_1400x930

Formatera text

Så formaterar du din beskrivande text vid underskrift.

BankID_logo

Varumärkesregler

Hur du får använda vår logotyp och vårt ordmärke.

Testa först

Du vet väl att vi har en testmiljö som är gratis och öppen för alla? På så sätt kan du testa BankID innan du tecknar avtal.

Läs om test

FAQs

Vi har tyvärr inte möjlighet att se över och testa kod, men du hittar de generella principerna för integrationen och de metoder du kan använda i våra guider.

Det finns guidande exempelkod på Github. Observera att koden måste anpassas innan den kan användas.

För att se hur BankID ska fungera när det implementerats rätt, använd vår demo.

Hitta mer instruktioner i vår tekniska integrationsguide.

Som utvecklare av en tjänsteapp behöver ni se till att Apple och Google kan testa appen för att kunna godkänna den för distribution. Om merparten av funktionaliteten ligger ”bakom” BankID-inloggning kan ni i era granskningsinstruktioner be Apple/Google hämta ett test-BankID från demobanken (förutsatt att ni har konfigurerat tjänsteappen för test-BankID), eller bygga in ett demoläge som ger Apple/Google möjlighet att testa appen.

Du ser vår driftsinformation längst upp på sidan. Om du klickar på informationsfältet kommer du till en sida med mer infomation, bland annat om tidigare, pågående och planerade avbrott.
Du kan också anmäla dig som prenumerant på vårt tekniska nyhetsbrev. Då får du tips och information om tjänsten och förändringar som görs.

Här kan du läsa mer om företagsversionen Enterprise.

För att använda BankID behöver du ett avtal med en bank som säljer BankID. Du behöver också göra en teknisk integration.

Läs om processen och hitta säljande banker

Följ våra tekniska guider

För att kommunicera med BankID-tjänsten behöver du ange vårt CA root certifikat som pålitligt. Hur det görs varierar mellan olika miljöer. Om det inte är gjort är det vanligt att få olika SSL/TLS-relaterade fel.

För autentisering används certifikat och din klient måste använda ett klientcertifikat i din keystore. Om detta inte är gjort är det vanligt att få olika SSL/TLS fel. Det certifikatet ges ut av samma bank som du köpt tjänsten från. Du behöver inte installera ytterligare CA certifikat för att använda klientcertifikatet.

För test, läs mer här.

Läs allt om test här.

Testingen kan inte automatiseras. Säkerhetskoder måste skrivas in manuellt i BankID-klienterna. Vi rekommenderar att du skapar en test-hub som simulerar BankID tjänstens webbservice. Du kan också använda det för att belastningstesta.

Vi har ingen telefonsupport. För att använda BankID i ditt företags e-tjänst behöver du ett avtal med en säljande bank. Du behöver också göra en teknisk integration. Här är några bra länkar:

Om du försöker logga in i testmiljön, men inte får upp någon dialogruta i appen, beror det antagligen på något av följande:

  • BankID appen i den mobila enheten måste vara konfigurerad för test. Du måste avinstallera och sedan återinstallera appen för att konfigurera den för test. Läs mer om test.

  • Du behöver ha ett BankID för test på den mobila enheten. Läs mer här.

  • Anropet från din tjänst måste göras till https://appapi2.test.bankid.com testmiljö. Om du anropar produktionsmiljön kommer inte dialogrutan visas i en app som konfigurerats för test.

  • Rätt certifikat måste installeras in din truststore och keystore. Observera att det är olika certifikat för test och produktion.

  • Ett bra tips är att testa på https://demo.bankid.com och välja “Logga in med ett BankID för test”. Om det fungerar så vet du att din klient är korrekt konfigurerad för test och att du har ett fungerande BankID för test. I sådant fall finns problemet troligtvis någonstans i implementeringen.

Tekniska nyheter

Prenumerera på vårt tekniska nyhetsbrev så får du bra tips och information från oss.

man_motljus_1400x930