ICA Banken lanserar Mobilt BankID

2014-09-23


Med start i dag börjar ICA Banken utfärda Mobilt BankID till sina kunder och öppnar samtidigt för inloggning och underskrift med BankID i sin internetbank.

Tidigare i år stod det klart att ICA Banken ansluter sig till övriga banker i BankID-samarbetet, som nu omfattar 12 banker.

- Vi är glada att vi nu kan erbjuda tjänsten Mobilt BankID, som efterfrågats av våra kunder en tid. Med Mobilt BankID på plats ökar vi ytterligare vår servicenivå och vårt tjänsteutbud till våra kunder. Med den fantastiska utvecklingen av användandet för Mobilt BankID, blir detta en viktig del av helheten för vårt kunderbjudande inom ICA Banken, säger Jan Forsell, Affärsutveckling på ICA Banken.

Sedan tidigare utfärdar Danske Bank, Handelsbanken, Ikano Bank, LF Bank, Nordea, SEB, Skandiabanken, Swedbank, Sparbanken Syd, Sparbanken Öresund och Ålandsbanken olika former av BankID (fil, kort och Mobilt). Mobilt BankID ökar allt mer i användning, och dominerar användningen i de flesta mobil- och Internetbankerna, samt i en stor mängd övriga tjänster där e-legitimation krävs. Under 2014 beräknas en halv miljard transaktioner genomföras med BankID och ca 6 miljoner privatpersoner i Sverige kommer att inneha ett eller flera BankID.