Driftstatus:

BankID rekryterar kommunikationsesset Malina Röstlund

2021-11-09

I vår ambition att bygga närmare relationer till företag och användare samt fortsätta driva utvecklingen kring e-legitimation framåt, är Malina ett välkommet och efterlängtat tillskott.

BankID rekryterar kommunikationsesset Malina Röstlund

BankID vill bygga närmare relationer till företag, användare och banker med syfte att fortsätta driva utvecklingen kring e-legitimation framåt. Kaisa Fexe, chef för Affär och Marknad, ser nytillträdde kommunikationsansvarig Malina Röstlund som ett välkommet och efterlängtat tillskott.

– Vi har ett av Sveriges starkaste varumärken och en driftsäker tjänst med tillgänglighet på 99,99 procent av tiden. Vi utvecklar BankID konstant med nya funktioner som nu senast kontroll av ID-handling. Jag ser ett behov av att stärka upp kommunikationen ytterligare för att underlätta för banker, myndigheter och företag, så att de i sin tur kan skapa ännu bättre lösningar i sina tjänster för alla som använder BankID, säger Kaisa Fexe.

Ödmjuk och stolt inför uppgiften
Malina har en lång och gedigen erfarenhet av kommunikation. Hon har arbetat över ett decennium på H+K Strategies som konsult, där hon bland annat varit en del ledningsgruppen och ansvarig för kriskommunikation. Malina har arbetat med PR, varumärkesbyggande aktiviteter och diverse olika events bland annat produktlanseringar och politikerpåverkan i Almedalen. Hon kommer senast från en roll på Moderna Försäkringar.

– BankID är mycket mer än en identifieringslösning hos banken; det är din digitala identitet och jag använder den själv flera gånger om dagen. Det är en otroligt spännande resa som BankID är på och vi tillhandahåller en samhällskritisk tjänst som förenklar livet för över 8 miljoner användare. Med 98 procent av befolkningen mellan 18-67 år som användare kommer ett ansvar som jag både är ödmjuk inför och stolt över att få ta mig an. Jag ser fram emot att lära mig allt om digital identifiering och e-legitimation samt se över hur vi strategiskt ska arbeta med varumärket och kommunicera vårt uppdrag framöver, säger Malina Röstlund.

Ett digitalt ID jämförbart med ett pass
Idag används BankID av i stort sätt alla svenska banker, myndigheter och företag som tillåter digital identifiering och säkerhetskraven som ställs på tjänsten är extremt höga. Precis som att man hämtar ett fysiskt pass hos polisens passexpedition, behöver man identifiera sig hos sin bank för att hämta ut sitt BankID. Idag kan man använda sitt BankID i över 5000 tjänster i Sverige; både i e-tjänster hos företag, vårdkontakter och myndigheter, samt fysiska miljöer som utlämningsställen för exempelvis PostNord, DHL och Instabox.

– BankID arbetar med flera innovativa lösningar och försöker hela tiden förenkla för både banker som ger ut e-legitimationen, och för tjänsteleverantörer som har den i sina e-tjänster. Och inte att glömma för alla 8 miljoner användare. Utan att tumma på säkerheten har BankID förenklat vardagen för miljontals svenskar och lagt grunden för det digitala livet i det svenska samhället. Nu ska bli ännu bättre på att kommunicera om allt bra som vi faktiskt redan gör, avslutar Malina Röstlund.

Fler nyheter