Driftstatus:

BankID i telefoni

Låt dina kunder använda BankID för både identifiering och underskrift i telefonsamtal. Tryggare för både ditt företag och dina kunder.

kille-roda-lurar

Identifiera dina kunder tryggt, snabbt och säkert i telefonsamtal. Det går också att använda BankID för digitala underskrifter i telefonsamtal.

För att skydda både företaget och kunderna är pålitlig identifiering avgörande, oavsett kanal. BankID för telefoni finns för såväl Mobilt BankID som för BankID på kort och fil.

Tydligt med ikon och säkerhetsfråga

När en identifiering eller underskrift begärs i ett telefonsamtal visas en ikon med en telefon. Kunden får också svara på en säkerhetsfråga. Genom att svara på säkerhetsfrågan bekräftar kunden om hen blev uppringd eller själv ringde upp. Nedan ser du exempel på hur det ser ut i Mobilt BankID.

Tips för ökad trygghet

Använd gärna beskrivande text för att öka tydligheten för kunden. Det kan vara bra att exempelvis lägga in namn och titel på den medarbetare som hanterar samtalet. Om företaget ringer upp kan information om vilket nummer samtalet kommer från bidra ill att öka tryggheten.

Exempel

Min avsikt: Identifiera mig i samtal "Företag".

  • Handläggare: "Namn", "Titel"

  • Uppringande nummer: "Nummer".

Läs mer om beskrivande texter

Pris

Avtal om BankID tecknas via en av de banker som säljer BankID eller via en integratör. Det innebär att prissättningen kan variera. Prata med din avtalspart för att få reda på vad som gäller för ditt företag.

Så kommer du igång

Om ditt företag redan har avtal om BankID kan du komma igång direkt. För att använda BankID i telefoni använder du särskilda tekniska anrop. Anvisningar finns i vår tekniska guide:

Identifiering via telefoni

Underskrift via telefoni

Har du inte BankID än?

Anslut ditt företag och få säker digital identifiering och underskrift i alla dina kanaler.

Tillval för ökad säkerhet