Driftstatus:

BankID i telefoni

Telefonbedrägerier kan förekomma och telefonsamtal med företag kan kännas otryggt för kunden. Med vår funktion för identifiering och underskrift i telefonsamtal kan du öka säkerheten, höja tryggheten och förbättra tydligheten för dina kunder.

kille-roda-lurar

Tydligt och tryggt

När en identifiering eller underskrift begärs i ett telefonsamtal förtydligar vi genom att visa en telefoni-ikon samt att kunden får en säkerhetsfråga.

Säkerhetsfrågan ger kunden information om att det gäller ett telefonsamtal samt med vilken tjänst. Nedan ser du exempel på hur det ser ut i Mobilt BankID när kunden har ringt upp. En motsvarande säkerhetsfråga finns också för det omvända, när tjänsten har ringt upp kunden.

Funktionen för telefoni finns tillgänglig för både Mobilt BankID och BankID på kort och fil i senaste versionen av vårt RP-API.

Ett krav i senaste versionen av vårt RP-API

Företag som använder BankID i telefoni idag behöver implementera vår nya funktion för telefoni när de börjar använda version 6 av vårt RP-API. Den nuvarande lösningen kommer inte att fungera då säker start krävs i och med API-uppgraderingen.

Funktionen är tillgänglig för alla som har avtal om BankID. Den används på liknande sätt som tidigare identifiering via telefoni, men kräver senaste versionen av vårt API samt begäran om telefoniidentifiering eller underskrift.

Tekniska instruktioner finns i vår guide.

Läs mer om säker start

Fler funktioner i BankID