Driftstatus:

HonestBox gör fysisk handel öppen dygnet runt - med hjälp av BankID

Genom att använda BankID för identifiering av kunderna vid in- och utgång i obemannade butiker och för att knyta kund till köp kan fler butiker ha öppet även efter att personalen har gått hem.

obemannad-butik.webb

Sedan 2015 har HonestBox hjälpt butikskedjor att starta upp obemannade butiker, hybridbutiker och varuautomater. Med deras lösning kan fysiska butiker konkurrera med e-handeln genom att kunderna kan handla även när personalen har gått hem.

– E-handeln har ett starkt grepp om handeln idag eftersom det finns dygnet runt service online. Vi ville hjälpa företag, stora som små, att kunna erbjuda samma typ av tillgänglighet i sina butiker, säger Magnus Berglund, VD på HonestBox.

Koll på vem som handlar i butiken

En viktig del av HonestBox lösning är att kunna säkerställa vilka som besöker och handlar i butikerna. Handlare behöver ha koll på vilka som kommer och går även när personalen inte är på plats, både på grund av stöldrisken och för kundernas trygghet. Därför använder HonestBox BankID både vid in- och utgång samt vid snabbkassan för att knyta kund till köp.

– För att kunna ha en butik öppen även efter att personalen har gått hem måste vi kunna identifiera butikens besökare på ett smidigt och säkert sätt. Då blev BankID ett självklart val för oss. Dels för att BankID som identifiering är välbekant och smidigt för användaren och hens upplevelse, dels för att det var enkelt att implementera BankID tjänsten i vår tekniska lösning, säger Magnus.

bid-honestbox_webb

Ökar försäljningsmöjligheterna

En stor försäljningsutmaning för butiker har varit just tillgängligheten kontra lönsamheten. Många butiker vill kunna erbjuda längre öppettider, men kostnaden för personal har varit för hög i relation till antalen besök under dessa timmar.

– Idag finns det en stor efterfrågan på utökade öppettider hos butiker, men hittills har det sällan varit lönsamt eftersom bland annat personalkostnaderna har blivit för höga, säger Magnus.

Handlare behöver inte längre välja. Med HonestBox och BankID kan butikerna erbjuda försäljning under mer generösa tider.

"HonestBox lösning har ökat försäljningen upp till 30% i våra butiker samt skapat en bättre framtid för butikerna

- Christoffer Granberg, Försäljningschef Menigo

Enkelt att komma igång – både som butik och användare

Istället för att skapa en egen inloggningsmetod har HonestBox använt sig av BankID som identifieringstjänst, viket är en fördel både för butikerna och kunderna.

– Eftersom att majoriteten av svenska folket har BankID har det varit smidigt för både användare och butiksägare att komma igång med tjänsten. Det är en fördel när vi tillsammans med våra kunder introducerar tjänsten på marknaden.

Även för handel utanför Sverige

HonestBox finns också utanför Sverige. Idag finns deras lösning tillgänglig i sju länder, och fler planeras. Eftersom HonestBox använder sig av BankID som identifieringslösning kan svenskar handla på obemannade butiker även utomlands. Allt de behöver göra för att komma in är att identifiera sig med sitt BankID, precis som hemma.

Om Honestbox

HonestBox är Europas ledande leverantör av mjuk-och hårdvara för obemannade butiker, hybridbutiker samt varuautomater. Idag finns Honestbox lösning i över 650 butiker i sju länder.

Läs mer på deras hemsida.

Fler case

Fler än 6000 företag och myndigheter använder BankID i sina tjänster. Och för andra företag är BankID en del av deras kunderbjudande. Läs mer om hur BankID bidrar i våra kundcase.

arbetslandsskap

BankID i dina tjänster