Driftstatus:

Så förbättrar Signicat användarnas upplevelse med BankID

signicat_case

Signicat är en ledande leverantör av digitala identitetslösningar som stödjer företag i hela Europa med verktyg för smidiga och säkra digitala kundresor, från onboarding av nya användare till återkommande interaktioner. Ett av företagets kärnerbjudanden är en integrerad plattform som samlar nationellt erkända elektroniska identiteter, som BankID i Sverige.

– BankID effektiviserar flödet för onboarding, förbättrar användarupplevelsen och förenklar dokumentationshanteringen. Och kännedomen om BankID som pålitligt och säkert sträcker sig bortom svenska företag och Sveriges gränser, vilket gör dem till en idealisk partner för Signicat, säger Pontus Andersson, Sverigechef hos Signicat.

signicat_pontus-andersson

Onboarding gick 90 % snabbare

Samarbetet mellan Signicat och BankID har varit mycket framgångsrikt och företag inom en rad olika branscher i flera länder har använt BankID tack vare integrationen med Signicat. Ett exempel är en ledande svensk finansiell aktör r som kunde minska tiden för onboarding med upp till 90 procent, samtidigt som de efterlevde de regler och krav som finns i den finansiella sektorn. Det tack vare Signicats integration med BankID.

– Genom att integrera BankID i vårt digitala identitetserbjudande kan vi tillhandahålla en lösning till företag i hela Europa som inte bara uppfyller de regulatoriska kraven, utan också förbättrar kundupplevelsen, säger Pontus.

Fördelar med att kombinera BankID med registersökningar

BankID och registeruppslag är två kraftfulla verktyg som kan användas tillsammans för att effektivisera den digitala identitetsverifieringsprocessen.

Genom att integrera BankID i sina lösningar kan Signicat erbjuda företag en snabb och säker metod för att identitetsverifiera sina kunder. Med hjälp av registersökningar kan de kontrollera kundinformation mot externa databaser, som SPAR, vilket bidrar till ökad kundkännedom, färre bedrägeriförsök och ökad regelefterlevnad.

– Genom att kombinera BankID med registeruppslag kan vi erbjuda företag en omfattande digital identitetslösning som är både snabb och säker för användarna, säger Pontus. Han fortsätter; Våra kunder är mycket nöjda och det är vi också. Vi ser fram emot att fortsätta vårt goda samarbete med BankID.

Nyheter från oss