Driftstatus:

Snabb och säker digital identifiering lägger grunden för ett modernt och tillgängligt samhälle.

En enkel idé revolutionerar vardagen

Grunden för BankID är enkel: digital identifiering som är lika säker och pålitlig som ett fysiskt pass.

Allt mer av vardagen digitaliseras och genom det skapas nya möjigheter. Det geografiska avståndet försvinner, processer kortas och öppettider förlängs. Tillgängligheten ökar.

Redo att användas på din marknad

Med BankID får ni en färdig, trygg och beprövad teknisk lösning som möjliggjort flera miljarder säkra digitala identifieringar genom åren. Ni slipper bygga från grunden, utan kan istället använda den expertis och erfarenhet vi samlat på oss för att snabbt få igång en version som passar era behov på er marknad.

BankID i siffror

Tillgänglig tid

99,99 %

Företag som använder BankID

5000

Användningar 2020

5 miljarder

Så fungerar det

Livet blir allt mer digitalt och även situationer som kräver identifiering behöver kunna göras digitalt. Det fungerar utmärkt med BankID. Tänk dig att:

  • Du identifierar dig och loggar in hos din bank, betalar dina räkningar, ser över ditt sparande och ansöker om ett lån. Lånet beviljas och du skriver under avtalet digitalt med ditt BankID.

  • Du har ett möte med din läkare. Du idenfierar dig och har ett videosamtal med läkaren och slipper åka till mottagningen. Du får ett recept utskivet och kan hämta din medicin på ditt lokala apotek.

  • Du är sen till ett möte och det regnar. Du identiferar dig med BankID i bussbolagets app och köper en resa. Du kommer fram i tid - och är torr.

Prata med oss

Är du nyfiken på hur BankID kan fungera på din marknad? Prata med oss för att se hur vi tillsammans kan hitta rätt upplägg för er.

Jonas Brännvall, Head of International Business Expansion
jonas.brannvall@bankid.com

Säker identifiering banar väg för innovation

För att få sitt första BankID behöver kunden identfiera sig med en giltig ID-handling. Tack vare den ursprungsidentifieringen kan företag och myndigheter lita på BankID, och kunderna kan känna att deras identitet är i trygga händer.

När du vet vilka dina kunder är blir säkerheten högre, både för ditt företag och för kunderna. Ni kan lita på varandra och spela med öppna kort. När individens identitet och integritet säkras försvinner barriärer och nya digitala möjligheter skapas.

Här är några exempel:

  • Läkarbesök och läkemedelsrecept i mobilen
  • Låneansökningar och signering av ansökan online
  • Obemannade butiker
  • Säkra onlineköp
  • Digtal skattedeklaration
  • Ekonomisk rådgivning online

Listan skulle kunna göras lång redan idag. Kanske blir den snart ännu längre med dina idéer och din affärsutveckling?

Mer om oss