Driftstatus:

20 års erfarenhet och expertis

Med BankID får du inte bara en stabil och säker lösning, utan också 20 års erfarenhet inom digital identifiering. Dessutom har vi redan ett stort förtroendekapital hos dina kunder.

Så ansluter du företaget

En trygg och stadig revolutionär

I snart 20 års tid har vi revolutionerat vardagen i det svenska samhället.

Med digital identifiering har samhället blivit både mindre och större på en gång. Myndigheter och företag har kommit närmare folket och blivit mer tillgängliga. Privatpersoner har tillgång till fler tjänster och företag var och när de vill.

Träffa våra 8 miljoner användare
Idag använder nästan alla svenskar BankID och känner sig trygga med det. Och tusentals företag har integrerat BankID i sina tjänster. Gör det du också. Då får du säker, snabb och uppskattad identifiering som används av över 8 miljoner svenskar. Dessutom får du möjligheten att skydda känsliga transaktioner med underskrifter.

6 miljarder gånger

Ja, faktiskt. Under 2021 användes BankID hela sex miljarder gånger. Det är i snitt drygt 16 miljoner gånger per dygn. Eller 190 gånger varje sekund. Och siffrorna fortsätter stiga över tiden.

Se mer av vår statistik

Kundcase: Lifvs

Handelskedjan Lifvs driver små livsmedelsbutiker med allt du behöver på ställen där det behövs som mest. Butikerna, som har öppet dygnet runt, är obemannade. Digitaliseringen gör det möjligt och kunden identifierar sig och låser upp butiken med hjälp av BankID.

Läs mer

Säkrar identiteten och integriteten

Snabb och säker digital identifiering lägger grunden för ett modernt och tillgängligt samhälle.

Vi är stola över det förtroende vi har fått och värnar om det. Säker identitet och integritet ligger oss varmt om hjärtat. Vi sätter säkerheten främst i allt vi gör och delar aldrig någon personlig data om de som använder BankID.

Nyheter från oss